Σε αυτή την ενότητα θα ανακαλύψετε την παραδοσιακή συνταγή για το αγριογούρουνο στιφάδο της γιαγιάς μας. Αυτό το μοναδικό πιάτο θα σας ταξιδέψει στις αυθεντικές γεύσεις της ελληνικής κουζίνας!
Αγριογούρουνο Στιφάδο της Γιαγιάς: Η Συνταγή μας
Παρακάτω θα σας παρουσιάσουμε την αυθεντική συνταγή του αγριογούρουνου στιφάδου που προέρχεται από την γιαγιά μας. Για να ετοιμάσετε αυτό το νόστιμο πιάτο, θα χρειαστείτε τα εξής υλικά:
- 1,5 κιλά αγριογούρουνο
- 2 κρεμμύδια
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 250 ml κόκκινο κρασί
- 2 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτέ
- 1 κουταλιά της σούπας μέλι
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
Για την εκτέλεση της συνταγής, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:
- Κόψτε το αγριογούρουνο σε μεγάλα κομμάτια και τοποθετήστε το σε ένα μπολ.
- Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι λίγο από το ελαιόλαδο και αφήνουμε να πάρει θερμοκρασία.
- Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια με το σκόρδο και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα ώς που να μαλακώσουν.
- Αφού μαλακώσουν τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε παλι λάδι στην κατσαρόλα και βάζουμε τα κομμάτια του αγριογούρουνου
- Μόλις πάρουν χρώμα βάζουμε και τα λαχανικά που τσιγαρίσαμε πριν.
- Ρίξτε το κόκκινο κρασί στην κατσαρόλα τον ντοματοπελτέ και το μέλι και βαζουμε και λίγο νερο μέχρι να καλυφθούν τα κομμάτια κρέατος .
- Βράστε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά για περίπου 2-3 ώρες, μέχρι να μαλακώσει το αγριογούρουνο και να ενωθούν όλες οι γεύσεις.
- Σερβίρετε το αγριογούρουνο στιφάδο με πατάτες τηγανητές ή πουρέ πατάτας και απολαύστε!
Αυτή η παραδοσιακή συνταγή του αγριογούρουνου στιφάδου της γιαγιάς μας είναι ιδανική για να απολαύσετε τις αυθεντικές γεύσεις της ελληνικής κουζίνας. Η μυρωδιά των μυρωδικών και το ζουμερό κρέας θα δημιουργήσουν μια αξέχαστη γαστρονομική εμπειρία!
Υλικά | Ποσότητα |
Αγριογούρουνο | 1,5 κιλά |
Κρεμμύδια | 2 τεμάχια |
Σκόρδο | 4 σκελίδες |
Κόκκινο κρασί | 250 ml |
Ντοματοπελτέ | 2 κουταλιές της σούπας |
Μέλι | 1 κουταλιά της σούπας |
Ελαιόλαδο | 2 κουταλιές της σούπας |
Αλάτι και πιπέρι | Κατάλληλη ποσότητα |